ZAVRŠENE PRIJAVE NA ISTRATURIST ARTUM, U PRVOJ SELEKCIJI ODABRANO 24 NAJBOLJIH

Izborom 24 rada u prvoj selekciji završen je natječaj Muzeja grada Umaga za Istraturist Artum – 3. Umaški umjetnički salon. Natječaj je trajao od početka svibnja do 15. srpnja ove godine, a ukupno je prijavljeno rekordnih 80 radova.

Ocjenjivački sud, sastavljen od priznatih likovnih stručnjakinja, nakon završetka natječaja je u razmatranje uzeo 73 rada te je u prvoj selekciji odabrao 24 najboljih. Ovi će radovi od 8. rujna biti postavljeni u Muzeju Grada Umaga, na zajedničkoj izložbi Istraturist Artum u sklopu Tjedna istarskih muzeja, a proglašenje dobitnika nagrada bit će 14. listopada. Tom će prigodom publici biti predstavljen i katalog projekta. Tjedan dana kasnije, 21. listopada, najbolji radovi natječaja će biti postavljeni u prostorima objekata Istraturista.

Uz Gorku Ostojić Cvajner, renomirani žiri su još činile Maja Briski, povjesničarka umjetnosti, Snježana Široka, koordinator projekta Istraturist Artum, Ketrin Miličević-Mijošek, ravnateljica i kustosica Muzeja Lapidarium – Novigrad i Biljana Bojić, ravnateljica i kustosica Muzeja grada Umaga. Počasni član ocjenjivačkog suda je povjesničarka umjetnosti Oka Ričko.

Umjetnici izabrani u prvoj selekciji Istraturist Artuma:

 1. Slavica Marin
 2. Gani Llaloshi
 3. Krešimir Gojanović
 4. Andrej Zbašnik
 5. Antonija Čačić
 6. Elvis Berton
 7. Tajči Čekada
 8. Darija Žmak Kunić
 9. Matej Knežević
 10. Julijana Kocanović-Grubić
 11. Bojana Križanec
 12. Ana Schaub
 13. Ivona Verbanac
 14. Ana Hrćan & Sunčana Simichen
 15. Igor Zelić
 16. Robert Pauletta
 17. Tea Bičić
 18. Maura Batarilović
 19. Tanja Pećanić
 20. Kristijan Bančić
 21. Marina Burolo
 22. Branko Kolarić
 23. Mirna Sišul
 24. Viktorija Miletić