Pozivamo Vas na performans pod nazivom „Što je to performans i što ti performeri zapravo rade?“ autorice Tajči Čekada, u četvrtak, 15.05.2014, u 17.00 sati na stubama ispred hotela Bonavia.

Performans će se održati u sklopu festivala SPAJALICA koji se održava u Rijeci u zoni Muzeja moderne i suvremene umjetnosti od 8. travnja do 31. svibnja 2014.

Više o cijelom festivalu: http://spajalicacopula.wordpress.com/

U performansu sudjeluju: Krešo Kovačiček, Vladimir Wolfl, Andrea Kustič, Dejan Kljun, Zoran Krema, Davor Mandić, Igor Medved aka Medo Meduza, Igor Grdaković, Andrea Knežević, Jelena Germuth, Alen Petrić, Mitja Jelovčan, Antonio Kiselić, Emir Mulalić, Lovro Ivanković, Branko Manzin, Jura Marčec, Nikola Nedić, Boro PHC aka Boris Rakmarić, Luka Urlić, Dean Lalević.

„Što je to performans i što ti performeri zapravo rade?“

Tekst preuzet sa portala forum.hr u kojem 21 osoba raspravlja o značenju performansa, služi kao scenarij za izvedbu Tajči Čekade. U Što je to performans i što to performeri zapravo rade? sudjeluje 21 osoba koja predstavlja jednog od forumaša. Kao što sudionici internetskih rasprava skrivaju osobno ime pod popularnim nick nameom, performeri nose kostime koji skrivaju prave identitete aktera. Pretpostavka je da grupa osoba koja na forumu raspravlja o performansu negirajući ga kao umjetničku formu, predstavlja mišljenje velikog dijela stanovništva Hrvatske, a time i većine prolaznika koji će se zateći za vrijeme riječke izvedbe. Preuzeti diskurs negacije i ismijavanja performansa na taj način postaje dijelom definiranja ovog medija kao ravnopravne umjetničke discipline, pokušaj približavanja – povezivanja – spajanja mišljenja većine s onim što performans zapravo jest.