Četvrtak, 20.06.2013. u 21 sat /  “Cukar i kafe”

Radi se o štedljivom načinu predstavljanja nove ljetne kolekcije Tajči Čekade, koja se sastoji od 30-ak ljetnih haljinica, svaka od kojih je unikatna. Sve su haljinice sačinjene su od prirodnih i prozračnih materijala udobnih za nošenje i uglavnom su ručno oslikane raznim parolama i crtežima.

Opravdanje naziva ovog modnog performansa se krije u načinu prezentacije ove kolekcije.

Umjesto da se unajmi desetak manekenki, što bi bio prosječno adekvatan broj za toliko modela, cijelu će reviju odnositi samo dvije manekenke, obzirom da bi gledateljima bilo dosadno čekati dok se modeli u back stage-u presvlače autorica je odlučila to sve javno raditi pred publikom. Performans će se sastojati u skidanju i oblačenju tih dviju manekenki pred publikom i na taj način će se uštedjeti dosta novaca. Pretpostavka je da ovakva recesijska reakcija neće ponuditi lošije rješenje nego naprotiv puno je bolje od klasičnog odnosno skupljeg revijskog prezentiranja pošto pruža više zabave za publiku kojoj će sigurno skidanje i oblačenje manekenki biti ugodno za oko.

Još jedno opravdanje korištenja recesije u nazivu leži u tome što će cijene ovogodišnjih kreacija biti vrlo niske i pristupačne iako se radi o ručno oslikanim unikatima.

Poslije modne revije modeli će se postaviti u prostor i ostati izloženi dva tjedna.