U sklopu programa zatvaranja projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture održava se i ovaj site-specific umjetnički program na lokaciji Riječke ribarnice, s obzirom da je to jedna od Lungomare Art lokacija Rijeke 2020 – EPK.

Cijeli serijal performansa „Radilišta“ se uvijek odnosi na temu rada, odnosno propituje smislenost rada unutar određenog konteksta, koji se u datom prostoru ili vremenu pokazuje kao aktualan. Specifičnost svake izvedbe je radnja koja pobija samu sebe i može trajati zauvijek, ostajući zarobljena u nekoj vrsti status quo-a, čime se naglašava apsurdnost pojedinih aspekata ljudskog djelovanja. Svako Radilište u nazivu ima brojku, koja je izvedena iz konteksta obrađene teme.

Novi performans iz ciklusa Radilišta pod radnim nazivom „Radilište __“ dobit će broj tek po završetku performansa jer će označavati broj kilaže prenesenog materijala u momentu završetka.

Izvedba se radi epidemioloških mjera održava bez publike.

Nakon izvedbe video rad odnosno dokumentacija izvedenog performansa biti će izložena tijekom svibnja u prostoru same ribarnice.