Novi performans umjetničke organizacije Kabinet održati će se u sklopu programa ceremonije proglašenja Kantride Europskim kvartom kulture 2020.

Autorice: Ivana Kalc, Tajči Čekada
Lokacija: plaža Ploče, Kantrida, Rijeka
04.07.2020. u 18 sati

„Radilište 69“ održava se na dan predizborne šutnje, uoči parlamentarnih izbora u Hrvatskoj 2020., te tematizira problematiku izbora i političke utrke. Naslanjajući se na već realizirane performanse (Radilište 69 treći je u seriji performansa Radilište) autorice nastavljaju suradnju kako bi unutar zadatosti specifične lokacije i teme obradile temu besmislenog i besciljnog rada, odnosno kako bi svojom akcijom pozvale na promišljanje smislenosti određenih aspekata ljudskog djelovanja, kao i apsurda neoliberalnog kapitalizma.
Radilište 69 brojkom u nazivu ukazuje na 69 političkih stranaka koje su podnijele prijedloge lista u svim izbornim jedinicama na parlamentarnim izborima Republike Hrvatske 2020. Tradicionalno se izborna utrka u završnici vodi između crvenih (ljevica) i plavih (desnica) stranaka, koje se već godinama izmjenjuju na političkom prijestolju, održavajući svojevrstan status quo, unutar kojeg hrvatski narod predstavlja taoca prividne demokracije, u kojoj postoji privid slobodne volje i mogućnosti slobodnog izbora. Autorice ovim performansom simbolički govore o najvažnijem političkom događaju na sam dan predizborne šutnje.