Pozivamo Vas na otvorenje izložbe modnih fotografija pod nazivom „Bestiary in vogue“ autorice Tajči Čekada, u utorak, 10.02.15. u 20 sati u galeriju Principij u Rijeci.

Serija fotografija „Bestiary in vogue“ nastala je iz potrebe dokumentiranja  nove kolekcije korzeta i ovratnika, također u autorstvu Tajči Čekade.

Ova se izložba nadovezuje na istoimeni performans koji je dio cjeline „Bestiary in vogue“ projekta a koji se je održao 01.02.15. u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Kolekcija sastoji od unikatnih korzeta i ovratnika na kojima su aplicirani autorski crteži portreta odjevenih životinja prikazanih u konzervativnom viktorijanskom stilu. Većina korzeta je “underbust” kroja, što znači da pokrivaju samo struk, ostavljajući grudi i spolne organe otkrivene što je jasno vidljivo na nekim fotografijama kao što je to bilo jasno vidljivo na samom performansu čime je postignut kontrast između konzervativno odjevenih životinja i nagih žena.

Na izložbi će biti prikazano četrdesetak fotografija koje se dijele u dvije skupine. Jednu čine isključivo fotografije nagih djevojaka  koje nose samo korzete a snimljene u sobama hotela „Mozart“ u Opatiji, dok drugu skupinu čine modne fotografije na kojima se naznačuju razna odjevna rješenja s kojima se korzeti mogu kombinirati a snimljene su u idiličnim interijerima kuće za odmor „Čarobna koliba“ u Ravnoj gori  i snježnim eksterijerima u okolici iste.

Realizaciji ove izložbe, osim hotela „Mozart“ i kuće za odmor „Čarobna koliba“ pomogao je i foto studio „Sluga“ iz Rijeka.